Kycklingsteak med grillade potatishalvor och chilimajo
Mari Bergman

Kycklingsteak med grillade potatishalvor och chilimajo

45 minEnkelt
363,10 kr
4 portioner41,05 kr per portion
Kycklingsteaken blir otroligt saftig och god. Den kan med fördel läggas in i marinaden en dag i förväg. Förvara väl plastad i kylen.

Tomat- och persiljesallad
1 stPersilja - färsk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stRödlök
0,5 stCitron
250 gTomater
1 mskOlivolja
Kycklingsteak
1 tskHonung Flytande
2 mskOlivolja
1 mskJapansk soja
1 klyftaVitlök Vanlig
2 tskChilisås
800 gKyckling Steak
0,5 tskSalt Fint
Chilimajo
1 tskSenap
3 tskChilisås
1 tskVitvinsvinäger
1 stÄgg
1,5 dlRapsolja
2 krmSalt Fint
Potatis
1 krmSalt Fint
700 gDelikatesspotatis
1,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kycklingsteak: Ta fram en stor bunke. Skölj och riv vitlök och blanda med olja, soja, gochujangpasta/srirachasås, honung och salt i bunken. Lägg ner kycklingsteakfiléerna och låt marinera under tiden du tillagar resten av middagen.

3

Potatis: Skölj potatisen och skär i halvor. Stora potatisar kan du med fördel skära i kvartar. Blanda potatisen med olja och salt efter smak på en plåt. Rosta i ugn i ca 30 min.

4

Chilimajo: Blanda äggula, senap, vinäger, salt och gochujangpasta/ srirachasås i en bunke. Tillsätt oljan droppvis och vispa till du får en fin majonnäs. Det går även bra att mixa med hjälp av en stavmixer.

5

Tomat- och persiljesallad: Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka persilja. Blanda i en skål och tillsätt olja och citronsaft. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Kycklingsteak: Hetta upp en stekpanna med olja. Ta upp kycklingsteaken och skaka av lite marinad. Stek kycklingsteakfiléerna på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-7 min tills kycklingen är genomstekt. Har du en stekpanna som tål ugnsvärme kan du sätta in stekpannan direkt i ugnen.

Servera kycklingen med rostad potatis, chilimajo och tomat- och persiljesallad.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 889 kcal, 48 g protein, 61 g fett, 36 g kolhydrater

Bild:

Andrea Klintbjer