Kycklingsouvlaki med rostad potatis och grekisk sallad
Mari Bergman

Kycklingsouvlaki med rostad potatis och grekisk sallad

45 minEnkelt
312,55 kr
4 portioner40,37 kr per portion
Saftiga kycklingspett som serveras med rostad potatis och en sallad med bland annat oliver, tomat, gurka och fetaost. Gott för både stora och små! Tips! Tina gärna kycklinginnerfilén i kylen över natten. Spetten går utmärkt att grilla på utegrillen.

Potatis
0,5 tskSalt Fint
800 gPotatis Fast
1 stBakplåtspapper
1 mskOlivolja
Kycklingsouvlaki
1 tskTimjan - torkad
1 tskBalsamvinäger
650 gFärsk kycklingfilé
1 tskJapansk soja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGrillpinnar
0,5 tskSalt Fint
Grekisk sallad
0,5 stZucchini
1 krmSalt Fint
125 gKörsbärstomater
100 gSvarta oliver utan kärnor
100 gSoltorkade Tomater
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
175 gRomansallat, (0,5 st)
150 gFetaost
0,5 stGurka
2 tskVit balsamvinäger
0,5 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Potatis: Skölj och skiva potatisen. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 30 min.

3

Kycklingsouvlaki: Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Lägg dem i en skål. Tillsätt riven vitlök, soja, balsamvinäger, salt peppar och timjan. Blanda om ordentligt och trä kycklingen på spett.

4

Hetta upp olja i en stekpanna/grillpanna och stek kycklingspetten på hög värme ca 1 min/sida så att de får en fin stekyta. Lägg över spetten på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen under potatisen i ca 10 min.

5

Grekisk sallad: Skölj alla grönsaker. Strimla salladen, halvera tomaterna, skiva zucchinin, tärna gurkan, grovhacka basilikan och skala och strimla rödlöken. Blanda i en skål och tillsätt oliver och soltorkade tomater. Smula i fetaost och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Servera kycklingsouvlakin med rostad potatis och grekisk sallad.

Näringsvärde: 701 kcal, 55 g protein, 32 g fett, 43 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir