Kycklingschnitzel med rostade rotfrukter och vårig kålsallad
Mari Bergman

Kycklingschnitzel med rostade rotfrukter och vårig kålsallad

40 minEnkelt
305,56 kr
4 portioner26,92 kr per portion
Panerad kyckling som får en härlig yta när du steker den. Serveras ihop med rotfrukter och en variant av den supergoda coleslawsalladen.

Rotfrukter
200 gPalsternacka
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Färsk
2 mskOlivolja
800 gPotatis Fast
Schnitzlar
1 tskOlivolja
600 gKycklingfile Fryst
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
2 stÄgg
1 dlStröbröd
0,5 tskSalt Fint
1 dlVetemjöl
Sallad
1 stÄpple Granny Smith
1 dlYoghurt för Matlagning
1 tskSalt Fint
0,5 stDill - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
250 gVitkål
1 mskVit balsamvinäger
100 gRädisor
0,5 tskKummin
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Rotfrukter: Skala potatis och palsternackor och skär i klyftor och stavar. Lägg rotfrukterna på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja och blanda runt ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Schnitzlar: På en tallrik knäcker du ägg och vispar upp dem. I en andra tallrik har du mjöl och i en tredje häller du ströbröd. Krydda ströbrödet med salt och peppar.

4

Vänd kycklingen först i mjölet sedan i äggen och till sist i ströbrödet. Har du hela bröstfiléer så skär du varje filé i två delar på längden först.

5

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och en klick smör och stek kycklingen på båda sidor tills dem får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och förvara i ugnen tills alla schnitzlar är klara.

6

Sallad: Skiva kålen tunt. Skölj, skala och grovhacka äpplet och skär rädisorna i skivor. Lägg allt i en stor skål och tillsätt hackad dill, vit balsamvinäger, kumminfrön, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt och tillsätt yoghurten.

Näringsvärde: 701 KCAL 51 G PROTEIN 18 G FETT 55 G KOLHYDRATER