Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Kycklingsallad med päron och getostkräm

Foto: Sanna Livijn Wexell Kycklingsallad med päron och getostkräm

Somrig sallad med lättlagade och goda smaker i form av kyckling, päron och getost. Klassiska smakkombinationer som gifter sig perfekt med varandra.(Tastelines matkasse v28 2017) (Tastelines 2-personerskasse v22 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Kycklingsallad: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Bryn dem i olivolja i en varm panna ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
3. Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.
4. Skölj spenaten. Skölj och skiva päronen och skala och skiva rödlöken tunt.

5. Getostkräm: Mixa ihop getost med creme fraiche och honung med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

6. Kycklingsallad: Blanda det kokta grynet med spenat, päron och rödlök på ett fat. Ringla över olivolja och balsamvinäger och strö över lite salt och peppar.
7. Ta ut kycklingen, skär den i skivor och lägg över salladen. Toppa med getostkräm och strö över solrosfrön.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 626 kcal, 49 g protein, 27 g fett, 46 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Sitti Pia :

Getost och päron ger definition till denna måltid. Smackligt!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst