Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Kycklingsallad med mango och kryddstarka nötter

Foto: Tomas Yeh Kycklingsallad med mango och kryddstarka nötter

En riktig healthbooster!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Börja med nötterna. Stek cashewnötterna i smöret i en stor panna några minuter. Stek i två omgångar om din panna är för liten. Det här blir rejäla nötportioner. Blanda i socker och en nypa cayenne- peppar. Rör tills sockret smält och låt kallna. Var försiktig så att inte nötterna bränns.
Bryn kycklingfiléerna i panna på hög värme så att de får lite färg, krydda med salt, svartpeppar och en aning cayennepeppar. Sänk sedan värmen rejält och låt filéerna steka färdigt under lock, då blir de saftiga.
Skala och kärna ur mangofrukter och avokador och skär dem i bitar. Sprid ut mango och avokado på en bädd av blandad grönsal- lat. Därefter kanderade cashewnötter och kycklingfilé i bitar. Eller så serverar du kycklingen på ett fat bredvid.
Dressing: Vispa ihop alla ingredienser och ringla över salladen.
TIPS!
Är kycklingen klar? Den ska vara 70°C inuti, då är den färdig. En enkel termometer är helt klart en bra köksinvestering.

Ca 71,49 kr/port Summa 428,95 kr

Ett recept från:

Ebba Von Sydow

Det här receptet kommer från Ebba Von Sydows kokbok Ebba Von Sydow.<br/><br/>Du kan hitta fler spännande recept från Ebba Von Sydow.<br/><br/>Skriv bara Ebba Von Sydow i sökrutan högst upp till vänster.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst

Kontakta kundtjänst


Ring oss
020-15 10 10

Vardagar: 07.00-23.00
Lördagar: 07.00-18.00
Söndagar: 07.00-23.00


Maila oss
info@mathem.se


Vanliga Frågor

Leveranskostnaden varierar från 39kr beroende på när leveransen sker och hur långt intervall du väljer. Gå till sidan Leveranstider för att se dina möjliga leveranstider och kostnader. Leveranser för beställningar över 1500 kr är kostnadsfria. Handlar du varor för under 500 kr tillkommer expeditionsavgift på 95 kr utöver leveranskostnaden.

Abonnerar du på en färdig matkasse ingår ett Leveranskort Guld värde 1595kr och ger dig FRIA leveranser mån-fre hos oss. Detta betyder att om du har ett abonnemang på en färdig matkasse t.ex måndagar kan du enkelt köpa hem varor senare i veckan utan att betala någon leveranskostnad.

Dessutom erbjuder vi förmånliga leveranskort som ger dig fria leveranser för ett fast pris för dig som väljer att veckohandla hos oss.

Du betalar enkelt och säkert online med ditt Visakort, Mastercard eller American Express.

Vi erbjuder även fakturering via Klarna med 14 dagars betaltid. När du avslutar ditt köp väljer du betalningsmetod.

På sidan Frågor och svar kan du hitta fler svar på våra vanligaste frågor.