Kycklingsallad med karamelliserad rödlökshoummus
Mia Troberg

Kycklingsallad med karamelliserad rödlökshoummus

30 minEnkelt
285,45 kr
4 portioner26,23 kr per portion
En fräsch och kalorisnål sallad med kyckling och syrlig hoummus. Nyttigt och gott!

Sallad
250 gKörsbärstomater
1 stGul Paprika
70 gSalladsmix
0,5 stGurka
1 stRöd Paprika
1 mskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 tskStrösocker
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
3 stKycklingfile Fryst
2 stRödlök
Rödlökshoummus
3 dlKikärtor Kokta
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
3 mskSesampasta
2 stRödlök
3 mskVatten
1 klyftaVitlök Vanlig
1,5 mskCitron
Instruktioner
1

Skiva löken och stek i oljan på medelvärme i 5 minuter. Salta och stek vidare i ca 20 minuter på låg eller medelvärme tills löken blivit helt mjuk.

2

Då 5 minuter är kvar av stektiden tillsätter du socker och balsamvinäger. Ta åt sidan. Spara lite rödlök till dekoration, resten lägger du i en mixer.

3

Tillsätt kikärter, vatten, tahini, vitlök, citronsaft, salt och peppar och mixa tillsammans med rödlöken till en jämn smet. Lägg upp och dekorera med lite rödlök.

4

Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar. Låt filéerna vila lite och skär sedan upp dem i skivor. Skär sallad och blanda ihop valfri dressing. Servera sallad med kyckling och hoummus.

Näringsvärde: Energi (kcal) 262,4, Protein (g) 24,0, Fett (g) 8,7, Kolhydrater (g) 17,2

Bild:

Linnea Swärd