Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Kycklingrullader med fetaost och ris

Foto: Sanna Livijn Wexell Kycklingrullader med fetaost och ris

Rullader, den perfekta maträtten att göra på kycklingminutfiléer. I detta snabblagade och enkla recept tillagas rulladerna i ugn tillsammans med en krämig sås med fetaost och soltorkade tomater. Tandpetare behövs till detta recept! (Tastelines matkasse v10 2017) (Tastelines Barnkasse v10 2017) (Tastelines 2-personerskasse v10 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v45 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v29 2018) (MatHems familjekasse v38 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden så att du får tunnare filéer. Salta och peppra på båda sidor efter smak.
3. Krydda med basilika och smula över fetaost. Ringla över lite olivolja och rulla ihop. Fäst med en tandpetare och lägg rulladerna i en ugnsfast form.

4. Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med creme fraiche, salt och peppar. Bred röran över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20-30 min.

5. Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

6. Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och dela tomaterna och tillsätt till salladen. Ringla över lite olja och vinäger.

Servera kycklingrulladerna med ris och sallad.

Recept: Mari Bergman
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 706 kcal, 45 g protein, 35 g fett, 51 g kolhydrater


Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Cthelocations :

Cthelocations :

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst