Kycklinggratäng med ris och gröna ärtor
Mari Bergman

Kycklinggratäng med ris och gröna ärtor

30 minEnkelt
419,50 kr
4 portioner50,08 kr per portion
Gratinerad kyckling i ugn med smak av ost, grädde och örter. Serveras med havreris och ärtsallad.

Tillbehör
3 dlMathavre
2 tskOlivolja
0,5 stCitron - Eko
250 gGröna Ärtor Frysta
150 gGrönkål
2 krmSalt Fint
Kycklinggratäng
1 mskHerbes de Provence
75 gRiven Ost
600 gKycklinglårfile
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskSenap Skånsk
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
2 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskOlivolja
1 mskMat & Bak Smör
2 mskKycklingfond
1 stVanliga Tomater
1 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Kycklinggratäng: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Stek dem i en panna med lite olja och smör så att de får en fin stekyta. Lägg filéerna i en ugnsfast form

3

Skölj och skiva tomaten tunt och lägg över kycklingen.

4

Vispa ihop senap, grädde, creme fraiche, kycklingfond, örtkrydda, riven vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

5

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

6

Fräs samman tinade ärtor och grönkål hastigt i lite olja i en stekpanna. Häll upp i en skål och riv över citronskal och krydda med salt.

Servera gratängen med ris och gröna ärtor med grönkål.

Bild:

Nurlan Emir