Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Kycklinggratäng med ris och gröna ärtor

Foto: Linnea Swärd Kycklinggratäng med ris och gröna ärtor

Gratinerad kyckling i ugn som är en lättlagad favorit från Tasteline. (Tastelines Barnkasse v21 2017)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kycklinggratäng: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Stek dem i en panna med lite olja och smör så att de får en fin stekyta.
3. Skölj och skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna.
4. Rör ut senapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche, frysta örtkryddor och tillsätt en nypa salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

5. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka ärtorna i lättsaltat vatten i någon minut.

Servera gratängen med ris och gröna ärtor.

Recept: Mari Bergman

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 15 g frysta provencalska örter
Ca 65,19 kr/port Summa 260,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Max :

Riktigt gott! Rekommenderas

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst