Kycklingfilé med rostad potatissallad och mandel- och senapsdressing
Mari Bergman

Kycklingfilé med rostad potatissallad och mandel- och senapsdressing

30 minEnkelt
294,60 kr
4 portioner39,45 kr per portion
Lättlagad och somrig kycklingrätt med en dressing på mandel, citron och persilja. Servera med en rostad färskpotatissallad och njut.

Rostad potatissallad
1 mskOlivolja
500 gPotatis Fast
70 gMachesallat
0,5 stGul lök
2 krmSalt Fint
Dressing
0,5 stCitron
2 krmSvartpeppar Malen
4 mskOlivolja
0,5 stPersilja - färsk
2 mskSenap Grovkornig
0,5 tskSalt Fint
60 gSötmandel Naturell
2 klyftaVitlök Vanlig
Kyckling
600 gKyckling Minutfilé
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
0,5 mskMat & Bak Smör
2 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader och tänd grillen om du vill grilla kycklingen.

2

Rostad potatissallad: Skölj och dela potatisen på mitten. Lägg potatishalvorna i en ugnsfast form. Tillsätt olja, salt och peppar. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Skala och skiva löken tunt. Skölj salladen.

4

Kyckling: Salta och peppra varje kycklingfilé efter smak.

PÅ SPISEN - Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Bryn kycklingfiléerna på medelhög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och lägg på ett lock. Låt dem bli klara i pannan.

PÅ GRILLEN - Platta till kycklingfiléerna lite och grilla cirka 5 minuter på varje sida. Kontrollera att de är ordentligt genomstekta genom att skära ett litet snitt i den tjockaste delen.

5

Dressing: Grovhacka mandlarna och skölj och finhacka persiljan. Blanda ihop i en stor skål tillsammans med olja, senap, saft från en halv citron, salt och peppar. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt sedan den skivade löken, salladen och den rostade potatisen. Blanda om ordentligt och lägg upp på ett fat.

Skiva kycklingen och servera med potatissalladen.

Näringsvärde: 676 kcal, 42 g protein, 38 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell