Kycklingfärsbiffar med mangosalsa och nudlar
Mari Bergman

Kycklingfärsbiffar med mangosalsa och nudlar

30 minEnkelt
233,60 kr
4 portioner31,86 kr per portion
Saftiga kycklingbiffar smaksatta med chili, koriander och lime tillsammans med nudlar och världens kanske enklaste, men oj så goda mangosås. En härligt fräsch och lättlagad rätt.

Tillbehör
1 krmSalt Fint
0,5 stGurka
75 gSockerärta Färsk
0,5 stKoriander - färsk
0,5 mskRapsolja
250 gÄggnudlar
Kycklingfärsbiffar
3 krmSvartpeppar Malen
500 gKycklingfärs
0,5 stLime
2 tskJapansk soja
1 tskSalt Fint
2 krmChiliflakes
0,5 stKoriander - färsk
1 mskRapsolja
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stGul lök
Mangosalsa
225 gMango Fryst
1 krmSalt Fint
2 krmChiliflakes
0,5 stLime
Instruktioner
1

Kycklingfärsbiffar: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med färsen i en bunke och tillsätt chiliflakes, finhackad koriander, skal- och limesaft från en 1/2 lime, soja, peppar och salt. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar.

2

Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsbiffarna på medelhög värme på båda sidor ca 5-7 min.

3

Mangosalsa: Lägg den tinade mangon i en bunke. Riv i limeskal och pressa i saft från en 1/2 lime. Mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Krydda med chiliflakes och en nypa salt efter smak.

4

Tillbehör: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj och dela sockerärtorna på längden. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i smala strimlor. Blanda de kokta nudlarna med grönsakerna, olja och en nypa salt. Lägg upp på ett fat tillsammans med kycklingbiffarna. Skölj och grovhacka koriander och strö över. Servera mangosalsan till.

Näringsvärde: 470 kcal, 36 g protein, 13 g fett, 51 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell