Kycklingburgare med sötpotatisfrites och picklad lök
Mari Bergman

Kycklingburgare med sötpotatisfrites och picklad lök

1 tEnkelt
414,85 kr
4 portioner44,75 kr per portion
Smarriga burgare smaksatta med persilja och vitlök. Sötpotatisfrites är ett riktigt favorittillbehör och har ni inte testat det innan så har ni något att se fram emot.

Sötpotatisfrites
2 mskOlivolja
1 kgSötpotatis
1 tskSalt Fint
Tillbehör
1 stKvisttomater
300 gHamburgerbröd
0,3 stIsbergssallat
Kycklingburgare
500 gKycklingfärs
1 mskOlivolja
1 stPersilja - färsk
1 stÄgg
1 tskSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
Picklad rödlök
1,5 dlÄttiksprit
0,5 dlStrösocker
1,5 dlVatten
2 stRödlök
1 tskSalt Fint
Dressing
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
0,5 tskSambal Oelek
2 dlGräddfil
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskTomatpuré
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Picklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra till servering.

3

Sötpotatisfrites: Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg sötpotatisstavarna på en ugnsplåt och massera in olja ordentligt. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.

4

Kycklingburgare: Blanda kycklingfärsen med salt, peppar och ägg. Skala och riv vitlök samt skölj och finhacka persilja och tillsätt till färsen. Blanda om ordentligt och forma 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingburgarna på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in burgarna i ugnen ca 10 min.

5

Dressing: Blanda ihop gräddfil med tomatpuré, sambal oelek och honung. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj salladen och skölj och skiva tomaten.

Montera ihop bröd (4 st), dressing, sallad och kycklingburgare. Toppa med tomat och picklad lök. Servera tillsammans med sötpotatisfrites.

Styling & Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 724 kcal, 41 g protein, 18 g fett, 98 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell