Kycklingbollar med thaismak och nudlar

Kycklingbollar med thaismak och nudlar

30 minEnkelt
305,00 kr
4 portioner40,06 kr per portion
Spännande smaker på lena bollar av kycklingfärs! (Monika Ahlbergs matkasse v41)

Kycklingbollar
40 gChilipeppar Färsk
30 gFärsk ingefära
1 stLime
0,5 tskFlingsalt
1 mskFisksås - Asiatisk
4 mskSesamfrö Skalat
1 mskOlivolja
65 gSalladslök
1 krmSvartpeppar Malen
400 gKycklingfärs
Sallad
0,5 dlOlivolja
2 krmFlingsalt
0,5 dlBalsamvinäger
1 stRomansallat
60 gSalladslök
Till servering
2 dlSweet Chili
500 gÄggnudlar
Instruktioner
1

Lägg färsen i en bunke. Finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda ner i färsen tillsammans med sesamfröna.

Grovriv ingefäran och pressa ner saften (drygt 1 msk) i bunken med färsen. Smaka av med limesaft, fisksås och nymalen svartpeppar. Blanda ordentligt.

Forma färsen till bollar, den är ganska lös.

Hetta upp en panna med smör eller olja och bryn bollarna runt om i ca 3 minuter. Sänk värmen och låt dem eftersteka på lite svagare värme i ca 5 minuter eller tills de är genomstekta.

Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Skölj och arrangera salladen tillsammans med fint strimlad salladslök. Droppa gärna över lite balsamvinäger och olivolja. Salta.

Servera de smakrika kycklingbollarna med nudlarna, salladen och sweet chilisås.