Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Kycklingbollar med thaismak och nudlar

Kycklingbollar med thaismak och nudlar

Spännande smaker på lena bollar av kycklingfärs! (Monika Ahlbergs matkasse v41)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Lägg färsen i en bunke. Finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda ner i färsen tillsammans med sesamfröna.

Grovriv ingefäran och pressa ner saften (drygt 1 msk) i bunken med färsen. Smaka av med limesaft, fisksås och nymalen svartpeppar. Blanda ordentligt.

Forma färsen till bollar, den är ganska lös.

Hetta upp en panna med smör eller olja och bryn bollarna runt om i ca 3 minuter. Sänk värmen och låt
dem eftersteka på lite svagare värme i ca 5 minuter eller tills de är genomstekta.

Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Skölj och arrangera salladen tillsammans med fint strimlad salladslök. Droppa gärna över lite balsamvinäger och olivolja. Salta.

Servera de smakrika kycklingbollarna med nudlarna, salladen och sweet chilisås.

Ca 56,63 kr/port Summa 226,50 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst