Kycklingbiffar med gräddsås

Kycklingbiffar med gräddsås

30 minEnkelt
277,60 kr
4 portioner23,83 kr per portion
Kycklingbiffar med gräddsås

2 dlStandardmjölk
0,5 stHönsbuljong
1,5 dlMatlagningsgrädde
2 mskÄttiksprit
400 gKycklingfärs
1 mskMat & Bak Smör
0,5 tskMajsstärkelse
170 gMajskorn
2 mskPersilja - färsk
0,5 stGurka
2 mskStrösocker
0,5 dlStröbröd
1 stÄgg
1 dlVatten
900 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Koka potatisen i saltat vatten.

2

Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner. Vänd ner persiljan precis före servering. Salta och peppra.

3

Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.

4

Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra biffar. Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70°C. Ta upp biffarna ur stekpannan.

5

Blanda majsstärkelsen med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan. Lägg biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter.

6

Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.