Kycklingben i tomatsås med polenta
Mari Bergman

Kycklingben i tomatsås med polenta

50 minEnkelt
236,65 kr
4 portioner23,92 kr per portion
Ett smakrikt och lättlagat recept på kycklingben i tomatsås med polenta. Perfekt vardagsmat! Rätten serverad med krispiga haricots verts och en fräsch sallad. Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten.

Tillbehör
1 mskOlivolja
400 gPolenta
1 krmSalt Fint
Kyckling
1 stRödlök
1 kgKycklingben Frysta
4 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
390 gFinkrossade Tomater Basilika
0,5 tskCayennepeppar
1 mskBalsamvinäger
1 tskPaprikakrydda
1 tskHonung Flytande
1 tskSalt Fint
Sallad
0,5 stPaprika
90 gRomansallat
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
225 gHaricot Verts Fryst
0,5 tskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Förberedelse: Tina kycklingbenen. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling: Lägg de tinade kycklingbenen i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök. Blanda ihop vitlök, paprikapulver, cayennepeppar, salt, olja, honung och balsamvinäger i en liten skål. Gnid in kycklingbenen med kryddblandningen. Skala och skär löken i klyftor och lägg i formen. Tillsätt krossade tomater över kyckling och lök och sätt in i ugnen ca 40 min.

3

Sallad: Skölj och strimla sallad och paprika och lägg i en skål. Värm haricots vertsen i en kastrull med varmt vatten ca 30 sek. Spola dem sedan kalla och tillsätt till salladen. Ringla över lite olja och valfri vinäger och strö över lite salt efter smak.

4

Tillbehör: Tillred 4 portioner polenta enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt lite olja och salt efter smak. Polentan stelnar snabbt så se till att göra den strax innan servering så att du får en god och krämig polenta. Servera tillsammans med ugnsgrillad kyckling och sallad.

Rekvisita: Gerbera

Näringsvärde: 488 kcal. 33 g protein, 18 g fett, 45 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist