Kyckling med viltsmak

Kyckling med viltsmak

45 minEnkelt
426,60 kr
4 portioner41,43 kr per portion
Kyckling med viltsmak

Kycklingfilé
500 gKycklingfile
1 mskMat & Bak Smör/Margarin
Sås
25 gPersilja - färsk
1 mskVetemjöl
1,5 dlMadeiravin
5 clVilt/Kantarellfond Bulj.
10 stEnbär
1,5 mskVatten
2,5 dlMatlagningsgrädde
Tillbehör
250 gBrysselkål
4 mskGelé Svartvinbär
50 gKantareller Konserv
600 gPotatis
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i margarin på medelstark värme. Koka samman viltfond med kantarell, madeira, krossade enbär och persilja i ett par minuter. Sila lagen och blanda ner matlagningsgrädden. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form och häll såsen över filéerna. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in den i mitten av ugnen ca 25 minuter. Häll av såsen i en kastrull. Håll filéerna varma under folie. Red av såsen med en blandning av vetemjöl och vatten. Låt såsen sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Serveras med kokt potatis, brysselkål, frästa kantareller och svartvinbärsgelé.