Kyckling med sötpotatis, spenat och fetaost

Kyckling med sötpotatis, spenat och fetaost

45 minEnkelt
213,70 kr
2 portioner64,78 kr per portion
Gott, vackert och enkelt att göra

2 tskFlingsalt
300 gKycklingfile Fryst
1 tskPaprikakrydda
150 gFetaost
2 tskSvartpeppar Malen
0,5 stFärsk timjan
2 mskOlivolja
1 mskMat & Bak Smör
1 tskKoriander - torkad
2 stSötpotatis
100 gFärsk bladspenat
Instruktioner
1

Sötpotatisen skalas och skärs i tärningar. Den blandas med olivolja, salt och peppar och steks i ugn, 225C ca 30 min. Den skall fortfarande vara lite hård.

Kycklingfilén steks i smör så att ytan blir knaprig. Krydda med salt, peppar, paprika och lite torkad koriander (eller andra kryddor man gillar på kyckling). Den behöver inte vara genomstekt.

När sötpotatisen har stekts i ugn i ca 30 min, så läggs kycklingfiléerna på sötpotatisen och får ugnsstekas i ca 10 minuter till, så att potatisen mjuknar, men fortfarande är lite al dente.

Därefter satsas 150 g fetaost i tärningar, färsk timjan, ca en halv knippe, och färsk spenat till potatisen, och får också steka med ytterligare ca 5 min.

Lägg sötpotatis, fetaost och spenatblandningen på en tallrik och lägg kycklingfilén ovanpå. Servera genast!