Kyckling med rotfrukter, fetaost och yoghurtsås
Hemmakock

Kyckling med rotfrukter, fetaost och yoghurtsås

1 tEnkelt
740,45 kr
4 portioner60,83 kr per portion
Hannahs GI-Meny

Yoghurtsås
1 krmSvartpeppar
1 mskDijonsenap
2 krmItaliensk Salladskrydda
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmÖrtsalt
Att ugnssteka
1 stFänkål Färsk
1 stBroccoli
1 tskKinesisk soja
150 gFetaost
1 stFärsk timjan
1 stCitron
5 stRödbetor
3 stSötpotatis
1 stKyckling Hel
3 stMorötter
Instruktioner
1

Sätt på ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsfast stor form.

2

Dela kycklingen i bitar. Gör en marinad av olivolja, citron, timjan och kinesisk soya som du häller över kycklingbitarna. Lägg i citrondelarna som blir över i formen.

3

Skär alla grönsaker i ungefär samma storlek. Lägg också det i formen runt om kycklingbitarna. In med allt i ugnen. Efter 40 minuter är det nästan klart.

4

Ta då ut formen och smula över fetaosten över grönsakerna. Ställ in allt i tio minuter till. Hela ugnstiden ska vara 50-60 minuter lite beroende på kycklingbitarnas storlek.

5

Till detta rör du ihop en yoghurtsås av matlagningsyoghurt, italiensk salladskrydda, svartpeppar, en tesked dijonsenap och örtsalt.