Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Kyckling med quinoasallad och örtsås

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Kyckling: Värm ugnen till 225 grader.
2. Blanda ihop kryddor och 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och olja i en bunke. Pressa i vitlöksklyftan och lägg ner kycklingbitarna. Blanda om ordentligt och fördela sedan kycklingen i en stor ugnsfast form.
3. Stek kycklingen i mitten av ugnen i ca 30min. Rör om ett par gånger.

4. Quinoa: Koka quinoan enligt förpackningens instruktioner, men tillsätt också en buljongtärning i vattnet.
5. Blanda olja, vinäger, hackad lök, salt och peppar.
6. Häll det över bönorna, rör om och låt gärna stå och dra en stund.
7. Skär avokadon i bitar och blanda ner bönor, ruccola och kokt quinoa.

8. Gräddfilssås: Rör ihop gräddfil, timjan och honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med quinoasalladen och örtsåsen.

Ca 85,14 kr/port Summa 340,55 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst