Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Kyckling med gräddig äppelsås

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smält smör i en stekpanna. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Bryn kycklingen på medelhög värme i 5 min. Lägg kycklingen i en form.

3. Blanda äppeljuicekoncentratet enligt förpackningens anvisningar. Skär löken och äpplet i 1 cm breda klyftor. Stek löken och äpplet på medelvärme i 2 min. Tillsätt 1 dl äppeljuice och låt puttra i ytterligare 2 min. Häll lök- och äppelblandningen över kycklingen i formen och stek i mitten av ugnen i 15 min.

4. Koka bulgur.

5. Häll 2 dl äppeljuice i en stekpanna. Tillsätt crème fraiche, buljong, soja och svartpeppar. Blanda majsstärkelse med 0,5 dl vatten i en bunke och rör ner i såsen. Låt puttra i 5 min. Häll av spadet från ugnsformen i såsen och rör ihop.

6. Servera kycklingen med bulgur, äppelsås och en sallad.

Varor du kanske har hemma?

Ca 70,88 kr/port Summa 283,50 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst