Kyckling i sötsur sås med paprika, ananas och ris
Mari Bergman

Kyckling i sötsur sås med paprika, ananas och ris

20 minEnkelt
209,70 kr
4 portioner28,52 kr per portion
Snabblagad och barnsligt god gryta som du svänger ihop på drygt 20 minuter. En rätt som både små och stora kommer att gilla.

Kyckling
1 mskMajsstärkelse
3 dlVatten
0,5 stAnanas Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskVitvinsvinäger
1 krmSalt Fint
2 mskTomatpuré
0,5 stGul lök
550 gStrimlad kyckling
1 mskRapsolja
3 mskKycklingfond
1 dlSweet Chili
1 stRöd Paprika
Tillbehör
3 dlBasmatiris
125 gKörsbärstomater
0,5 stRomansallat
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kyckling: Skala och klyfta löken. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg. Tillsätt lök, paprika och ananas och stek under omrörning ca 5 min.

3

Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull. Vispa samman till en slät sås och tillsätt till kycklingfräset. Låt det koka ihop på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Blanda i en skål.

Servera den sötsura kycklingen tillsammans med ris och sallad.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 547 kcal, 36 g protein, 9 g fett, 76 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell