Recept | Huvudrätt | Fisk

Kumminstekt lax med blomkålsallad med parmesan samt basilikadipp

Foto: Sanna Livijn Wexell Kumminstekt lax med blomkålsallad med parmesan samt basilikadipp

Helt klart ett favoritrecept som lagas om och om igen. Lax har aldrig varit godare! Tips: Tina gärna fryst lax i kylen under natten (Tastelines matkasse v23 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Blomkålsallad: Tina edamamebönorna. Skölj grönkålen. Ta bort stammen och strimla bladen. Fräs grönkålsbladen i lite olja i en varm stekpanna så att de mjuknar en aning. Lägg över grönkålen på en tallrik och låt svalna.
2. Strimla blomkålen tunt. Grovriv grana padano och finhacka persilja. Blanda samman med edamamebönor, olja, citronskal och saft i en stor skål. Tillsätt salt och peppar efter smak och blanda om ordentligt. Tillsätt grönkålen när den har svalnat.

3.Lax: Skär laxen i kuber. Mortla ihop rivet citronskal, kumminfrön, chiliflakes, salt och socker. Gnid in laxfilén i lite olivolja och fördela kryddblandningen över. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög värme ca 1-2 min på varje sida.

4.Basilikakräm: Mixa basilikablad, äggula, dijonsenap, vitlök, vinäger och honung i en blender. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt och peppar.

Lägg upp blomkålssalladen på ett fat och toppa med laxkuber och basilikakräm

Recept: Mari Bergman
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 720    kcal, 43 g   protein,   54 g   fett,   10 g   kolhydrater

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst