Kryddig lövbiffspanna med vitkålsris
Mari Bergman

Kryddig lövbiffspanna med vitkålsris

30 minEnkelt
271,81 kr
2 portioner71,50 kr per portion
I den här rätten serverar vi vitkålsris till lövbiffspannan istället för vanligt ris. Det är både nyttigare och godare - prova du med! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Vitkålsris
1 krmSalt Fint
1 tskVitvinsvinäger
1 tskOlivolja
300 gVitkål
Lövbiffspanna
1 mskRapsolja
0,5 tskChiliflakes
30 gFärsk bladspenat
1 stRöd Paprika
0,5 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
400 gLövbiff
1 tskPaprikakrydda
1 stGul lök
1 tskSpiskummin
2 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Vitkålsris: Riv vitkålen på ett rivjärn. Lägg i en skål och tillsätt olja, vinäger och salt. Blanda om och låt stå till servering.

2

Lövbiffspanna: Strimla lövbiffen. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlök och skölj och strimla paprikan.

3

Hetta upp olja i en stekpanna till rykande het. Bryn lövbiffen så att den får fin färg. Krydda med paprikapulver, spiskummin, chiliflakes och salt. Tillsätt lök, vitlök och paprika och stek ytterligare i ca 2-3 min. Tillsätt vatten och spenat och vänd runt ordentligt. Smaka av med ev mer salt.

Servera lövbiffspannan tillsammans med vitkålsris.

Näringsvärde: 403 kcal, 47 g protein, 17 g fett, 13 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir