Krispiga blomkålsrårakor med parmesan, krispigt grönt och tångkaviar
Mari Bergman

Krispiga blomkålsrårakor med parmesan, krispigt grönt och tångkaviar

5 minEnkelt
343,00 kr
2 portioner78,52 kr per portion
Härlig vegetarisk varmrätt, som passar lika bra till förrätt! Krispiga rårakor av blomkål och potatis får sällskap av tångkaviar, en touch av parmesanost och krispig sallad - mums! Tips! Använd en tallrik när du ska vända rårakorna i pannan.

Topping
100 gTångpärlor Citron
30 gSpenat Blad
125 gKörsbärstomater
1,5 dlGräddfil
0,25 stGurka
25 gGrana Padano
Rårakor
75 gGrana Padano
0,75 stBlomkål Färsk
150 gPotatis Fast
0,5 dlVispgrädde
0,5 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
200 gVitkål
1 mskMat & Bak Smör
2 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 125 grader.

2

Rårakor: Skölj och grovhacka blomkålen. Skölj och grovhacka vitkålen och skala och riv potatisen. Riv osten grovt på ett rivjärn. Blanda samman i en skål och tillsätt grädde, ägg, salt och peppar.

3

Hetta upp smör och olja i en varm panna och stek 4 st rårakor i omgångar. Ca 3-4 min på varje sida. Förvara dem i ugnen.

4

Topping: Skölj salladen. Skölj tomater och gurka. Ta bort kärnhuset på gurkan och tärna smått. Skär tomaterna i kvartar.

Lägg upp rårakorna på tallrikar. Toppa med sallad, tomat, gurka, tångkaviar och en klick gräddfil. Hyvla ost över och servera med detsamma.

Näringsvärde: 680 kcal. 32 g protein, 48 g fett, 29 g kolhydrater.

Bild:

Andrea Klintbjer