Kreolsk gryta med ris recept
Hemmakock

Kreolsk gryta med ris recept

1 tEnkelt
475,55 kr
4 portioner82,29 kr per portion
Värmande köttgryta som trots sin snabba tillagningstid blir härligt mustig och god. Här samsas paprika, oliver, syltlök och cornichons med kött som korv och fläskfilé. Gör rätten i största grytan, samla familj och vänner kring bordet en mörk höstkväll och bara umgås och ät gott. Succén är given!

1 tskMejram
5 dlVispgrädde
200 gSyltlök
2 stRöd Paprika
1,5 mskVetemjöl
4 dlRåris & Fullkornsris
1,5 tskSalt Fint
200 gCornichons
1 klyftaVitlök
500 gFläskfile Färsk
1 krmSvartpeppar
1 dlSvarta oliver utan kärnor
1 mskMat & Bak Smör
150 gKabanoss
Instruktioner
1

Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar.

2

Koka den mängd ris du önskar enligt förpackningen.

3

Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv de urkärnade oliverna.

4

Fräs snabbt korven i en stekgryta och ta upp den. Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta och krydda med mejram.

5

Pressa ner vitlök och strö över mjölet.

6

Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden. Koka grytan 5 min. Smaka av, späd eventuellt med lite gurkspad.

Bild:

Nurlan Emir