Recept | Gryta | Fläskkött

Kreolsk gryta med ris recept

Värmande köttgryta som trots sin snabba tillagningstid blir härligt mustig och god. Här samsas paprika, oliver, syltlök och cornichons med kött som korv och fläskfilé. Gör rätten i största grytan, samla familj och vänner kring bordet en mörk höstkväll och bara umgås och ät gott. Succén är given!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar.

Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv de urkärnade oliverna.

Fräs snabbt korven i en stekgryta och ta upp den.
Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta och krydda med mejram. Pressa ner vitlök och strö över mjölet.

Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden.

Koka grytan 5 min. Smaka av, späd eventuellt med lite gurkspad.

Koka den mängd ris du önskar enligt förpackningen. Servera.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 500 g fläskfile färsk
Ca 46,91 kr/port Summa 187,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Tove :

tyckte inte om den, det var liksom goda ingredienser som förstördes av att koka i gräddmjöl, en vit kreolsk gryta, nä och jag är inte kräsen det minsta men detta var faktiskt inte gott!

Anna :

Enkelt att laga och mkt gott.

Sebastian :

Jättegott. Vår 1,5-åring gillade den skarpt. Enkel att laga, tidsokänslig, kan stå och puttra länge och blir bara godare.

Oskar :

Detta var det äckligaste vi lagat på åratal. Ingen i vår femhövdade familj gillade den. Barnen pratar fortfarande efter flera veckor om den, lätt traumatisk upplevelse för dem. Matförstöring. Grädde och syltlök är helt enkelt inte så gott ihop.

Camilla :

Fantastiskt god gryta. Missa den inte!!!!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst