Krämiga kycklingrullar
Mari Bergman

Krämiga kycklingrullar

30 minEnkelt
223,75 kr
4 portioner31,84 kr per portion
En snabb och god kyckling i ugn som får ett krämigt täcke av crème fraiche. Serveras med ris och en fräsch sallad vid sidan om.

Sallad
0,5 stRomansallat
1 stKvisttomater
0,5 stCitron
0,25 stRödlök
0,5 stGurka
1 mskOlivolja
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Kyckling
1 stTandpetare
2 krmSalt Fint
700 gFärsk kycklingfilé
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Fetaost & Tomat
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen.

2

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna lite lätt. Bred ut ca 1 msk crème fraiche över varje filé. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form och täck kycklingen med resten av crème fraichen. Sätt in i ugnen ca 20 min.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen och skär gurka och tomat i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och pressa över lite citronsaft.

Servera kycklingen med ris och sallad.

Näringsvärde: 582 kcal, 45 g protein, 19 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell