Krämiga köttfärsburritos med tomat- och avokadosallad
Mari Bergman

Krämiga köttfärsburritos med tomat- och avokadosallad

30 minEnkelt
296,55 kr
4 portioner36,03 kr per portion
Burritos är så gott och går att fylla med det man själv gillar. Här är det köttfärs som blandats med goda kryddor och färskost. Perfekt fredagsmys för hela familjen.

Tomat- och avokadosallad
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 tskVit balsamvinäger
1 stAvokado
1 mskOlivolja
3 stKvisttomater
Köttfärsburritos
0,5 dlVatten
0,5 mskSpiskummin
1 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
320 gTortilla Wrap
2 tskPaprikakrydda
500 gKöttfärs - Nöt
1 tskCurry
1 stRöd Paprika
0,5 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
200 gFärskost Naturell
100 gRiven Ost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Köttfärsburritos: Skala lök och vitlök. Skölj och tärna paprika.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs färsen på hög värme och tillsätt lök, paprika, kryddor och salt och peppar. Fräs ihop ca 3-4 min. Tillsätt färskost, vatten och honung och låt puttra ihop ca 2 minuter.

4

Fördela färsen i tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsform med lite olja i botten. Strö över ost och grädda ca 10 minuter tills osten är smält och fått en gyllenbrun färg.

5

Tomat- och avokadosallad: Skölj och tärna tomat och avokado och blanda i en skål. Ringla över olja och vinäger och salta och peppra efter smak. Servera salladen tillsammans med krämiga köttfärsburritos.

Näringsvärde: 750 kcal, 42 g protein, 41 g fett, 51 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell