Krämig vegogryta
Mari Bergman

Krämig vegogryta

50 minEnkelt
391,40 kr
4 portions30,42 kr per portion
Lättlagad och supergod vegetarisk gryta med rotfrukter, paprika och vegochorizo. Smakrik och mättande.

Vegogryta
1 mskBalsamvinäger
300 gVegetarisk Korv Chorizo
1 stRöd Paprika
2 tskTorkad oregano
1 dlRöda Linser Torkade
400 gPotatis
1 krmCayennepeppar
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskLantbuljong
2 tskBasilika - torkad
2 dlVispgrädde
1 mskTomatpuré
1 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
380 gKrossade Tomater
300 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
3 dlVatten
3 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
Tillbehör
200 gBasmatiris
Instructions
1

Vegogryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och potatis. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs grönsakerna utan att det tar färg.

2

Tillsätt oregano, basilika, en nypa cayennepeppar, tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare 30 sek under omrörning. Tillsätt röda linser, krossade tomater, vatten, grädde, lantbuljong och honung. Låt grytan koka upp, sänk värmen, lägg på ett lock och låt grytan sjuda ca 30 min. Rör om då och då så att inte linserna fastnar i botten. Späd ev med mer vatten om det behövs.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Vegogryta: Skölj och tärna paprikan och skiva korven. Tillsätt till grytan och låt sjuda ca 10 min till. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde: 754 kcal, 30 g protein, 28 g fett, 86 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell