Krämig tryffeldoftande polenta med sparris och bondbönor

Krämig tryffeldoftande polenta med sparris och bondbönor

30 minEnkelt
257,70 kr
4 portioner35,98 kr per portion
Polenta görs av majsmjöl och är en produkt som är lätt att variera samt 100% glutenfri. Prova att göra polentan italian style, alltså riktigt krämig med mängder av parmesan och smör. Bondbönor, sparris och tryffeloljan skapar en riktig känsla av vegolyx.

Grönsaker
250 gSparris Färsk
500 gBondbönor
1 gMat & Bak Smör
Till servering
0,5 dlParmesanost
Polenta
1 dlParmesanost
25 gMat & Bak Smör
1,5 dlPolenta
6 dlVatten
0,5 tskSvartpeppar Malen
0,5 tskTryffelolja
1 mskGrönsaksfond
0,5 tskSalt Fint
2 dlStandardmjölk
Instruktioner
1

Förbered det gröna: plocka ur bönorna ur sina skidor. Skär bort den nedersta träiga biten på sparrisen och dela stjälkarna i ca 3 cm långa bitar. Koka upp lite lättsaltat vatten och låt bönor och sparrisbitar koka i 2 minuter, inte en sekund längre. Kyl alltsammans genast i isvatten och plocka sedan ut bönorna ur sina vita små höljen om de har några.

2

Koka upp vattnet med fonden. Vispa ner polentan i den kokande buljongen. Låt puttra på låg värme i 5 minuter (eller enligt anvisningarna på förpackningen), rör om lite ibland. Häll i mjölken i polentan och låt puttra i ytterligare ett par minuter. Rör ner parmesan, smör och tryffelolja, smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt och häll upp i skålar.

3

Fräs bönor och sparris hastigt i smöret så att de blir varma. Salta och fördela över polentan. Strö gärna över lite parmesan vid servering.

Recept ur boken "Flexitarianens kokbok - mycket grönt, lite kött" skriven av Eleonora von Essen (Tukan förlag).

Bild:

Linda Prieditis