Krämig pasta med soltorkade tomater, gröna ärtor och baconkrisp
Mari Bergman

Krämig pasta med soltorkade tomater, gröna ärtor och baconkrisp

20 minEnkelt
220,20 kr
4 portioner17,89 kr per portion
Finns det en bättre vardagsräddare än en snabblagad pasta? Den krämiga såsen med soltorkad tomat och basilika är bara så god. Barnsligt enkelt och gott.

Soltorkad tomatsås
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 stSchalottenlök
0,5 tskGrönsaksbuljong
145 gSoltorkade Tomater
1,5 dlVispgrädde
225 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
0,5 stBasilika - färsk
1 dlVatten
Tillbehör
280 gFusilli
0,5 stGurka
Topping
140 gBacon Skivat
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka 4 portioner pasta i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2

Soltorkad tomatsås: Tina ärtorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite olja utan att den tar färg. Grovhacka de soltorkade tomaterna och basilikan och tillsätt till löken. Fräs ytterligare 1 min och tillsätt sedan grädde och buljong. Koka ihop och tillsätt 1 dl pastavatten när pastan nästan har kokat klart.

3

Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Tillsätt ärtorna så att de blir varma.

4

Sila av pastan och blanda med såsen.

5

Topping: Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett.

6

Tillbehör: Skölj och skär gurkan i stavar.

Servera den krämiga pastan i djupa tallrikar och toppa med baconkrisp och gurkstavar.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde:606 kcal, 19 g protein, 30 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell