Krämig köttfärssås med ris och grönsaksplock
Mari Bergman

Krämig köttfärssås med ris och grönsaksplock

30 minEnkelt
267,65 kr
4 portioner31,21 kr per portion
Hela familjens favorit - krämig köttfärssås som är både lättlagad och snabb.

Köttfärssås
2 dlVatten
2 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskOlivolja
3 mskTomatketchup
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stGul lök
0,5 tskSambal Oelek
0,5 tskSalt Fint
1 mskKalvfond Buljong
Tillbehör
300 gVanliga morötter
0,5 stGurka
3 dlLångkornigt Ris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs tills färsen är helt genomstekt.

3

Tillsätt sambal oelek, ketchup, vatten, creme fraiche, köttfond, salt och peppar. Låt köttfärssåsen koka ihop ca 5-7 min.

4

Tillbehör: Skala och tärna morot och skölj och tärna gurka.

Servera köttfärssåsen tillsammans med ris och grönsaksplock.

Näringsvärde: 593 kcal, 32 g protein, 23 g fett, 62 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell