Recept | Huvudrätt | Pasta

Krämig kantarellpasta med gremolatatopping

Foto: Nurlan Emir Krämig kantarellpasta med gremolatatopping

En ljuvligt krämig kantarellpasta som vi här har toppat med en fräsch gremolatatopping för extra piff och smak.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Gremolata: Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.

2. Kantarellpasta: Koka upp vatten till pastan.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
4. Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
6. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.

Recept: Mari Bergman

Ca 83,91 kr/port Summa 335,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst