Krämig fisksoppa med champinjoner
Mari Begman

Krämig fisksoppa med champinjoner

30 minEnkelt
749,80 kr
4 portioner130,20 kr per portion
Snabblagad och mycket god Fisksoppa

2 tskBasilika - torkad
1 mskTomatpuré
1 tskSaffran
2 stMorötter
2 mskHummerfond Buljong
150 gRäkor Skalade
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
600 gLaxfilé
250 gFärska champinjoner
5 stPotatis
1 stSchalottenlök
3 tskPersilja - färsk
15 gFiskbuljong
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 dlMatlagningsgrädde Svamp
0,5 stPurjolök
0,2 stVitlök Vanlig
1 stGul lök
2 dlVatten
Instruktioner
1

Så här gör du: Hacka upp all lök i inte allt för små bitar tillsammans med champinjonerna. Skär potatisen och morötterna i skivor och koka tills dom är klara i en egen kastrull med vatten. (Inte för mjuka) Smält margarinet i en annan gryta och fräs löken glansig tillsammans med champinjonerna. Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt och de kryddor som du väljer, eller har hemma. Låt fräsa en stund. Tillsätt buljongen, fonden och vattnet. Låt koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Sjud ca 15 min. Lägg i den färdigskurna fisken i munsbitar. Lägg den i grytan och sjud ytterligare ca 7 min. Lägg i räkorna, potatisen och morötterna. Hetta upp och servera genast.

Bild:

Natallia Lundqvist