Recept | Huvudrätt | Pasta

Krämig blomkålspasta med krispig kyckling- och svamptopping

Foto: Anna Winer Krämig blomkålspasta med krispig kyckling- och svamptopping

Vem älskar inte pasta? I denna rätt serverad med en krämig sås på blomkål som görs på sojagrädde samt en krispig topping. Mums! Tips, Färdig rätt håller sig bra i kylen ca 3 dagar. För att göra rätten glutenfri, använd glutenfri pasta. (Tastelines matkasse v10 2017) (Tastelines 2-personerskasse v10 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v45 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v29 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Blomkålssås: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och skala och grovhacka vitlöken. Fräs hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt sojagrädde, vatten, salt och peppar och låt sjuda under lock i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.

2. Tillbehör: Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna med lite olja. Lägg över på en tallrik medan du gör svampfräset.

3. Svampfräs: Putsa champinjonerna och skär i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna några minuter.

4. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5. Svampfräs: Skölj och finhacka persilja och skölj och riv citronskal. Blanda ner i svampfräset och smaka av med salt och peppar.

6. Blomkålssås: Mixa blomkålen till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Pressa i citronsaft av en 1/2 citron och smaka av med salt och peppar.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med blomkålssåsen. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med svampfräset och krispigt bacon.

Recept: Mari Bergman
Foto: Anna Winer

Näringsvärde: 516 kcal, 22 g protein, 18 g fett, 63 g kolhydrater


Ca 38,91 kr/port Summa 155,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

MatHem :

Hej Amanda, vi ska titta på inköpslistan så den stämmer med receptet. tack för din feedback/ Dan

Amanda :

Insåg precis att i inköpslistan (efter att jag fått hem maten) ingick färskost som inte var i receptet. Tänkte bara säga till andra att ta ut den ur er varukorg. Och har ni inte pasta hemma så köp det istället för det finns inte med i beställningen haha.

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst