Recept | Huvudrätt | Nötkött

Köttfärssoppa med mjukt bröd och fetaostkräm

Foto: Lisa Löwenborg Köttfärssoppa med mjukt bröd och fetaostkräm

Lättlagad och supergod soppa som blev smakpanelens absoluta favorit. Kan dessutom med fördel tillagas kvällen innan och sedan förvaras i kylen. (Tastelines 2-personerskasse v42 2016) (Tastelines Barnkasse v15 2017) (Tastelines matkasse v15 2017) (MatHems familjekasse v9 2018) (Mathems inspirationskasse 2-personer v9 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Köttfärssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna 200-300 gram potatis.
2. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis. Krydda med spiskummin, paprikakrydda och oregano. Fräs tills färsen är genomstekt.
3. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning ca 20 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong/fond, ketchup och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.
4. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.

5. Tillbehör: Värm bröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
6. Mixa ihop fetaost med 1 dl creme fraiche och honung. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg upp resten av creme fraichen i en liten skål.

Servera köttfärssoppan med en klick creme fraiche och grovhackad persilja på toppen. Ät tillsammans med varmt bröd och fetaostdipp.


Recept: Mari Bergman
Foto: Lisa Löwenborg

Näringsvärde: 663 kcal, 38 g protein, 27 g fett, 63 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Katharina :

Denna soppa var väldigt god och mycket uppskattad av hela familjen.

Seven :

Blev riktigt gott, särskilt fetostkrämen var en stor hit.

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst