Recept | Huvudrätt | Nötkött

Köttfärslimpa med potatis, ärtor och gräddsås

Foto: Linnea Swärd Köttfärslimpa med potatis, ärtor och gräddsås

En riktigt god köttfärslimpa med smak av rosmarin och timjan. Till detta serveras gräddsås, potatis och en stor klick gelé - Mums! (Familjematkassen v18 2013)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen.

2. Köttfärslimpa: Blanda ihop ströbröd med mjölk i
en bunke. Låt det stå och svälla medan du skalar och
finhackar löken. Blanda färsen och lökhacket med
ströbrödsblandningen i bunken. Tillsätt rosmarin,
timjan, tomatpuré, salt och svartpeppar. Blanda runt
ordentligt med händerna.

3. Forma en färslimpa på en plåt och sätt in ca 35 minuter i ugnen.

4. Sås: Smält smör i en kastrull. Vispa ut vetemjölet och späd med mjölk lite i taget. Tillsätt grädde, köttfond/buljong och soja och låt det sjuda upp. Smaka av med svartpeppar.

5. Tillbehör: Tina ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.

Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärtor och gärna gelé.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
763 KCAL
37 G PROTEIN
43 G FETT
53 G KOLHYDRATER

Ca 52,90 kr/port Summa 211,60 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Gustav :

35 minuter var snålt, snarare 45-50.

Elina :

Det blev jättegott, rekommenderas!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst