Recept | Huvudrätt | Nötkött

Köttfärslimpa med färskost och gratinerad blomkål

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda färsen med äggulan, vispgrädden, salt, kalvfonden, soyan, vitpeppar och ingefära.
Forma till en limpa i en stor ugnsfast form. Gör en skåra på längden och klicka ner färskosten. Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till köttfärslimpan.

Mixa creme fraiche, hackad basilika, hackad mynta och pressad vitlök med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Dela blomkålshuvudet i buketter och doppa dem i creme fraiche röran. Lägg buketterna runt omkring köttfärslimpan.

Sätt in formen i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i ca 45 minuter. När köttsaften är klar är den färdig.

Varor du kanske har hemma?

Ca 73,14 kr/port Summa 292,55 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Lovisa :

Grymt gott, ovanlig,lyxig och lättlagad, tog inte 45 min för mig att förbereda denna!

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst