Köttfärslimpa med färskost och gratinerad blomkål

Köttfärslimpa med färskost och gratinerad blomkål

1 tEnkelt
424,50 kr
4 portioner55,67 kr per portion
Köttfärslimpa med färskost och gratinerad blomkål

1 klyftaVitlök Vanlig
4 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskJapansk soja
800 gKöttfärs - Nöt
1 stBlomkål Färsk
1 dlVispgrädde
2 mskKalvfond Buljong
1 stMynta - färsk
1 stÄgg
1 stBasilika - färsk
1 stFärskost Örter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda färsen med äggulan, vispgrädden, salt, kalvfonden, soyan, vitpeppar och ingefära. Forma till en limpa i en stor ugnsfast form. Gör en skåra på längden och klicka ner färskosten. Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till köttfärslimpan.

Mixa creme fraiche, hackad basilika, hackad mynta och pressad vitlök med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Dela blomkålshuvudet i buketter och doppa dem i creme fraiche röran. Lägg buketterna runt omkring köttfärslimpan.

Sätt in formen i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i ca 45 minuter. När köttsaften är klar är den färdig.