Köttfärslimpa med ägg
Hemmakock

Köttfärslimpa med ägg

1 tEnkelt
276,20 kr
4 portioner21,38 kr per portion
Köttfärslimpa med ägg

1 krmSvartpeppar
0,5 tskTorkad oregano
0,5 stRöd Paprika
0,5 stGul lök
1 mskVetemjöl
1 krmSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
1 stÄgg
0,5 dlMellanmjölk
0,5 mskOlivolja
0,5 stVanliga Tomater
0,5 kgKöttfärs - Nöt
37,5 gHalloumi
0,5 dlStröbröd
Att koka
2 stÄgg
Instruktioner
1

Koka ägg, skala dem, och låt dem svalna. Blanda köttfärsen noggrant med finhackad lök, ägg, persilja, tomat, oregano, ströbröd, mjölk, salt och peppar. Häll lite vetemjöl på köksbänken och forma färsen till en platt skiva. Placera de kokta äggen tillsammans med den strimlade paprikan och osten i mitten av färsen och rulla ihop till en limpa.

Smeta lite olivolja på en långpanna och lägg i rullen. Fukta färsen med lite olivolja, täck över med aluminiumfolie och grädda på 175 C i ca 35 minuter. Ta bort aluminiumfolien och grädda i ytterligare 15 minuter, så att köttfärsen får en fin, gyllenbrun färg.

Skär limpan i 1 cm tjocka skivor och servera med en fetaostsallad. Kan ätas både varm och kall.