Köttfärsgryta med svamp och rödvin med pressad potatis
Mari Bergman

Köttfärsgryta med svamp och rödvin med pressad potatis

30 minEnkelt
255,35 kr
4 portioner27,88 kr per portion
Njut av en fantastiskt god middag. Receptet på köttfärsgryta med svamp och rödvin med pressad potatis går både snabbt och är lättlagat! För att göra rätten glutenfri- och laktosfri, väl glutenfri buljong samt laktosfri crème fraîche.

Tillbehör
700 gPotatis
1 stBroccoli Färsk
Köttfärsgryta
1 krmSalt Fint
1 tskDijonsenap
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlVatten
100 gPortabellosvamp
1 krmSvartpeppar Malen
500 gKöttfärs - Nöt
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOxfond
2 mskOlivolja
0,5 stPurjolök
1,5 dlRött matlagningsvin
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den mjuknar.

2

Köttfärsgryta: Skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlök och grovhacka svampen.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och svamp ca 2-3 min. Tillsätt sedan färsen och stek ihop tills färsen är genomstekt. Tillsätt rödvin, vatten, köttfond och dijonsenap och låt det puttra ihop 2-3 min. Tillsätt sedan creme fraiche och puttra ihop ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter och skala och skär stammen i bitar. Koka i saltat vatten ca 1-2 min.

5

Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress.

Servera köttfärsgrytan med pressad potatis och broccoli.

Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 571 kcal, 33 g protein, 30 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir