Köttfärsgratäng med Zucchini

Köttfärsgratäng med Zucchini

30 minEnkelt
424,30 kr
4 portioner50,32 kr per portion
Köttfärsgratäng med Zucchini

1 stGul lök
2 stKvisttomater
250 gCottage cheese Naturell
500 gKöttfärs - Nöt
1 dlVispgrädde
2 mskMat & Bak Smör
300 gZucchini
1 dlRött vin
3 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskSambal Oelek
200 gAubergine
2 dlRiven Gratängost
1 stIsbergssallat
1 stGurka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka löken och stek i smör. Tillsätt köttfärsen och bryn den tills den fått färg. Häll i grädde och rödvin, krydda. Koka ihop i ca 10 minuter.

Tärna auberginen och zuccinin. Fräs dem mjuka i smör. Tillsätt tärnade tomater. Låt det hela koka ihop ett tag, blanda sedan i köttfärsen.

Blanda ihop keso, crème fraiche och den rivna osten. Krydda även denna röra.

Smörj en ugnsfast form och häll i hälften av köttfärsröran, sedan hälften av kesoröran.

Därefter resten av köttfärsröran och kesoröran.

Srö över riven ost och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter,tills ytan fått en fin färg.

Servera med sallad och gurka.