Köttfärsgratäng med sallad
Mari Bergman

Köttfärsgratäng med sallad

30 minEnkelt
329,50 kr
4 portioner44,31 kr per portion
En populär och krämig köttfärsgratäng med potatis. Använd gärna färdigkokt potatis så går det snabbare vid tillagning.

Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskVinäger
250 gVanliga morötter
70 gSalladsmix
3 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Gratäng
2 klyftaVitlök Vanlig
500 gPotatis Fast
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlVatten
0,5 stPersilja - färsk
2 tskSpiskummin
1 mskVitvinsvinäger
75 gRiven Ost
2 tskPaprikakrydda
1 stGul lök
390 gKrossade Tomater
500 gKöttfärs - Nöt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och koka den i saltat vatten ca 8-10 min, om du inte redan har färdigkokt.

3

Gratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen, paprikapulver och spiskummin och bryn så att färsen blir helt genomstekt. Tillsätt vinäger, vatten och krossade tomater. Salta och peppra efter smak. Låt såsen puttra ihop i 5 min.

4

Blanda ihop creme fraiche och riven ost i en skål.

5

Lägg hälften av köttfärsåsen i en ugnsform, lägg över potatissivorna och häll över resten av köttfärssåsen. Toppa med creme fraichröran och gratinera i ugnen ca 10 min tills den har fått fin färg. Grovhacka persiljan och strö över vid servering.

6

Skölj salladen och skala och riv morötterna. Blanda ihop och ringla lite olja och vinäger över. Strö över en nypa salt och peppar och servera till gratängen.

Näringsvärde: Kcal: 560, Fett: 32 g, Protein: 34 g, Kolhydrater: 34 g