Köttfärsbiffar med rödbetor och kapris och rostad potatis
Mari Bergman

Köttfärsbiffar med rödbetor och kapris och rostad potatis

40 minEnkelt
280,65 kr
4 portioner37,26 kr per portion
Gör köttfärsbiffarna extra smakrika genom att tillsätta grovrivna rödbetor, finhackad kapris och fransk senap. Servera med ugnsrostad potatis!

Sås
0,25 tskVitvinsvinäger
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 mskDijonsenap
1 krmSalt Fint
Tillbehör
70 gMachesallat
Biffar
1 tskSalt Fint
200 gRödbetor
1 mskMat & Bak Smör
1 mskDijonsenap
1 stÄgg
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskKapris
1 mskOlivolja
500 gKöttfärs - Nöt
Potatis
1 krmSalt Fint
700 gPotatis
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.

3

Biffar: Skala och grovriv rödbetor på ett rivjärn och finhacka kaprisen. Blanda färsen med rödbetor, kapris, dijonsenap, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

4

Sås: Blanda creme fraiche med dijonsenap, vinäger och smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Servera biffarna tillsammans med rostad potatis, sås och sallad.

Näringsvärde: 618 kcal, 33g protein, 38g fett, 34g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell