Köttfärs- och zucchinigratäng med blomkål och mozzarella
Mari Bergman

Köttfärs- och zucchinigratäng med blomkål och mozzarella

45 minEnkelt
370,55 kr
4 portioner29,87 kr per portion
Enkel och god köttfärsgratäng med blomkål och zucchini som mättar. Servera med en krispig sallad.

Gratäng
1 tskTimjan - torkad
0,5 stBlomkål Färsk
500 gKöttfärs - Nöt
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskTorkad oregano
0,5 stZucchini
1 tskSalt Fint
2 mskOlivolja
1 stGul lök
350 gPastasås Basilika
1 tskBasilika - torkad
125 gMozzarellaost
Sallad
2 mskOlivolja
1 mskVinäger
0,5 stGurka
0,5 stRomansallat
150 gVanliga morötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och bryn den genomstekt. Krydda med oregano, timjan, basilika och salt. Tillsätt tomatsåsen och låt det puttra ihop snabbt.

3

Skölj och skiva blomkålen tunt och skölj och grovriv zucchinin. Krama ur vätskan ordentligt från zucchinin. Blanda ihop köttfärssåsen med blomkål och zucchini i en ugnsfast form. Toppa med skivad mozzarella och sätt in i ugnen ca 15 min.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och riv morötterna och blanda ihop i en skål. Ringla över lite olja och vinäger och servera till gratängen.

Näringsvärde: Kcal: 461 Fett: 29 g Protein: 34 g Kolhydrater: 14 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell