Köttbullar med apelsin- och vitkålssallad
Mari Bergman

Köttbullar med apelsin- och vitkålssallad

30 minEnkelt
350,50 kr
4 portioner44,56 kr per portion
Mumsiga köttbullar i en smakrik tomatsås med saffran och kikärter. Serveras med en fräsch kålsallad.

Sallad
1 krmSalt Fint
1 stApelsin
500 gVitkål
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
2 mskOlivolja
1,5 mskVit balsamvinäger
Tillbehör
3 dlCouscous
Köttbullar
400 gLammfärs
1 tskGaram Masala
2 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
0,75 tskSalt Fint
Sås
1 krmStrösocker
0,5 gSaffran
380 gKikärtor Kokta
0,5 stKoriander - färsk
370 gPasserade Tomater
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskChiliflakes
1 tskSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskVatten
Instruktioner
1

Köttbullar: Blanda färsen i en skål med garam masala, salt och peppar. Dela den i 4 lika stora bitar, blöt händerna och rulla 4 köttbullar av varje del.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttbullarna gyllene.

3

Sås: Töm saffranpåsen i en kopp, häll på kokande vatten så att det precis täcker och låt det stå och dra. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken med chiliflakes hastigt i olivolja i en liten kastrull. Tillsätt saffransvattnet, avrunna kikärter och passerade tomater. Lägg på locket och låt såsen sjuda på svag värme. Smaka av såsen med socker, salt och peppar. Skölj och finhacka koriandern.

4

Tillbehör: Tillred couscousen enligt anvisningar på förpackningen.

5

Sallad: Strimla och skölj vitkålen och lägg i en skål. Blanda ihop dressing på olja, vit balsamvinäger, honung en nypa salt och peppar. Tillsätt dressingen till vitkålen och massera in ordentligt. Lägg upp vitkålen på ett fat. Skala och filéa apelsinen och lägg klyftorna över vitkålssalladen.

6

Servering: Slå såsen över köttbullarna, strö över koriander och servera med couscous och vitkålssallad.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 701 Fett: 21 g Protein: 50 g Kolhydrater: 71 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell