Köttbullar i krämig rosmarinsås
Mari Bergman

Köttbullar i krämig rosmarinsås

30 minEnkelt
297,75 kr
4 portioner23,90 kr per portion
Finns det något bättre än riktigt goda köttbullar? De passar perfekt till den underbart krämiga rosmarinsåsen.

Sås
1 krmSalt Fint
3 dlVispgrädde
1 tskJapansk soja
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmRosmarin - torkad
1 tskDijonsenap
1 tskKalvfond Buljong
Köttbullar
1 tskSalt Fint
1 stÄgg
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskMat & Bak Smör
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,5 tskTimjan - torkad
Tillbehör
300 gVanliga morötter
700 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatis och morötter. Koka potatisen i lättsaltat vatten.

2

Köttbullar: Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, salt, peppar, timjan och pressad vitlök. Blanda om ordentligt och forma 16 köttbullar.

3

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme så att de får en fin stekyta.

4

Sås: Tillsätt gräddmjölk, soja, fond, senap, rosmarin och lite salt och peppar till köttbullarna. Låt det puttra på svag värme ca 7-10 min.

5

Tillbehör: Skär morötterna i stavar och lägg ner i potatisvattnet de sista 5 minuterna.

Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis, morötter och krämig rosmarinsås.

Näringsvärde: 502 kcal, 33 g protein, 22 g fett, 39 g kolhydrater.

Vi vill ge dig de absolut bästa recepten för just den färdigplanerade matkasse som du har valt. Därför kan de recept som levereras med din matkasse skilja sig något från de recept som du hittar på vår hemsida. Vi anpassar råvaror och smaker utifrån varje enskild matkasse.

Bild:

Asel Al Baldawi