Korv Stroganoff med sugarsnaps
Mari Bergman

Korv Stroganoff med sugarsnaps

30 minEnkelt
206,65 kr
4 portioner38,39 kr per portion
En god klassiker passar alltid till middag! Receptet tar endast 25 min och korv och stroganoffen serveras med fräscha sugar snaps. Smaklig måltid!

Tillbehör
150 gSugarsnaps
400 gRis
1 mskMat & Bak Smör
Stroganoff
300 gVanliga morötter
3 mskTomatpuré
1 tskTimjan - torkad
2 klyftaVitlök Vanlig
250 mlHavrebaserad matlagning
1 mskOlivolja
1 stGul lök
1 krmSalt Fint
600 gBratwurst
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till sugarsnapsen.

2

Stroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Skär korven i strimlor.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och havregrädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt det småputtra några minuter.

4

Tillbehör: Förväll sugarsnapsen någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör. Servera stroganoffen med ris och smörslungade sugarsnaps.

Näringsvärde: 708 kcal, 26 g protein, 28 g fett, 70 g kolhydrater.

Bild:

Linnéa Swärd