Kolja i kryddig kokos- och limegryta
Sanna Björnberg

Kolja i kryddig kokos- och limegryta

20 minEnkelt
360,00 kr
4 portioner47,56 kr per portion
En lättlagad gryta med underbara smaker som lime, kokos, ingefära och chili. Perfekt vardagsrätt när tiden är knapp!

Kolja
1 mskLantbuljong
1 stSchalottenlök
2 klyftaVitlök Vanlig
1 dlVatten
800 gKoljafile
0,5 stLime
0,5 tskTorkad gurkmeja
1 mskRapsolja
2 stSalladslök
400 mlKokosmjölk
2 tskFisksås - Asiatisk
1 stChilipeppar Röd
1 mskFärsk ingefära
Tillbehör
3 dlLångkornigt Ris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

2

Kolja: Skala och riv ingefära och vitlök. Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.

3

Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt därefter kokosmjölk, vatten och buljong. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter.

4

Skölj och strimla salladslöken och skölj och riv limeskal.

5

Skär fisken i kuber och tillsätt till grytan. Sänk värmen och låt grytan sjuda ca 2-3 min tills fisken är klar. Tillsätt fisksås, limejuice, limeskal och salladslök. Rör om och smaka av.

Servera den kryddiga koljan tillsammans med nykokt ris.

Näringsvärde: 661 kcal, 44 g protein, 29 g fett, 53 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell