Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Kolapaj med lingon och kanel

Foto: Johnny Wohlin Kolapaj med lingon och kanel

Recept från Vilt med Salming

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa.
Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter med löstagbar kant.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet i cirka 12 minuter tills det får lite färg.
Häll grädde, råsocker, sirap och kanel i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter tills det tjocknar.
Vänd i lingonen men spar några till dekoration.
Fördela kolan i pajskalet och strö över resten av lingonen. Kyl cirka 30 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Varor du kanske har hemma?

Ca 133,80 kr/port Summa 133,80 kr

Ett recept från:

Börje Salming

Det här receptet kommer från Börje Salmings kokbok Börje Salming.<br/><br/>Du kan hitta fler spännande recept från Börje Salming.<br/><br/>Skriv bara Börje Salming i sökrutan högst upp till vänster.

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Malin :

Väldigt god och ser fin ut!

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst