Recept | Huvudrätt | Fisk

Kokospanerad spätta med mangosås och ris

Foto: Anna Winér Kokospanerad spätta med mangosås och ris

Kokospanerad spätta med mangosås och ris är en favorit. Den krispiga spättan och den friska mangosåsen kompletterar varandra perfekt och kommer uppskattas av både stora som små.(Tastelines Barnkasse v14 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100 grader. Tina mango och fisk.

2. Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

3. Mangosås: Mixa samman tinad mango och saft från en 1/2 lime till en slät sås. Smaka av med lite salt.

4. Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll kokosflingor i en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.
5. Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.

6. Tillbehör: Skölj och skär sugar snaps på längden. Skölj och skär lime i klyftor.

Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosås, ris, sugar snaps och pressa över lite limesaft.

Recept: Mari Bergman
Foto: Anna Winér

Näringsvärde: 579 kcal, 40 g protein, 19 g fett, 58 g kolhydrater

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst