Kokoscurry med rotfrukter

Kokoscurry med rotfrukter

5 minEnkelt
29,95 kr
4 portioner0,15 kr per portion
Sötstark skön kombo

1 stCitrongräs
Instruktioner
1

Skala och skär 250 g rotselleri, 250 g kålrot, 200 g palsternacka och 350 g sötpotatis i cm-stora tärningar. Banka 1 citrongräs med baksidan av ett knivblad så det spricker, dela på mitten. Fräs 1/2-1 msk röd rurrypaste och citrongräs hastigt i 2 msk olja i en het stekpanna. Tillsätt rotfrukterna och fräs ett par minuter. Häll på 1 burk kokosmjölk, 2 msk konc kycklingfond och 2 dl vatten, småkoka 10-15 minuter under lock. Tillsätt 2 msk limejuice och 1 msk japansk soja. Smaka av med salt och peppar. Lyft upp citrongräset. Servera med ris och limeklyftor.