Recept | Drycker | Övrigt

Klassisk glögg

Foto: Kerstin Eriksson Klassisk glögg

En kopp värmande glögg är underbart till kalla vinterkvällar. När glöggen värms så får den inte koka, värm försiktigt.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. I en burk med tättslutande lock lägger du kanel, nejlika, en bit torkad ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin.
2. Häll därefter på brännvin tills allt är helt täckt. Förslut burken och låt den stå i fyra dagar. Skaka burken då och då.
3. Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt sedan rödvin och ungefär hälften av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills dess att sockret löst sig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.
4. Häll upp på flaska och förvara glöggen svalt.

Varor du kanske har hemma?

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 1.5 dl vodka
Ca 24,79 kr/port Summa 148,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst